Vuokraehdot ja ohjeet

Myyntipaikan varaus, maksu ja tilittäminen

Aloittamalla myyntipaikan meillä sitoudut noudattamaan vuokraehtoja. Muistathan ilmoittautua kassalla saapuessasi. 

Vuokra-aika on lyhimmillään 7 päivää. Teemme aina jatkuvia varauksia, joten vuokra-ajan alkaessa ei tarvitse vielä tietää, kuinka monta viikkoa haluat myyntipaikkaasi pitää. Kiinniolopäiviä (juhlapyhiä) ei lasketa vuokra-aikaan. Varaamme myyntipaikkoja ainoastaan täysi-ikäisille henkilöille. Jo alkaneesta peruuttamattomasta varauksesta veloitamme viikkovuokran täysimääräisenä. 

Myyntipaikan voi halutessaan täyttää valmiiksi edellisen päivän viimeisen puolituntisen aikana (arkisin klo 17.30-18.00, viikonloppuisin klo 14.30-15.00). Puolen tunnin aikataulussa tulee paikka ehtiä täyttää ja sulkemisaikaa kunnioittaa. Paikkaa ei voi jäädä täyttämään sulkemisajan jälkeen. 

Tilitämme myyntitulot käteisellä tai tilille. Tarkista käteistilityksesi aina paikan päällä, sillä emme vastaa myöhemmin huomatuista virheistä. Ruuhka-aikaan emme suorita tilityksiä. Huomioithan, että tilitys ei tapahdu automaattisesti, vaan se tulee pyytää erikseen. Välitilityksiä annamme vain pöytävuokran ollessa ajan tasalla. Vuokra voidaan vähentää tuotoista suoraan. Jos vuokra alkaa olla rästissä useamman viikon, vähennämme vuokraviikkoja myynnistä automaattisesti. 

Kaikista myyntipaikan ulkopuolisista myydyistä tuotteista (vitriinit,, suurempien tavaroiden osasto) veloitamme 15% myyntiprovision. Jos haluat tuoda myyntiin esim. huonekaluja, tulee asiasta sopia etukäteen henkilökunnan kanssa. 

Varaamme oikeuden ottaa kuvia kaikista myyntituotteista ja mainostaa niitä omilla sivuillamme. 

 

Tuotteiden hinnoittelu

Hintalappuina voi käyttää ainoastaan kirpputorin omia viivakoodillisia lappuja. Varauksen yhteydessä saat veloituksetta 3 hinnoitteluarkkia, jonka jälkeen arkit ovat maksullisia (tarra 50snt/kpl, paperi 20snt/kpl). Hintalapuissa on merkittynä myyntipaikkanumero, asiakasnumero sekä juokseva tuotenumerointi. Jos myyntipaikassa on useampi myyjä, muista pyytää laput omalla nimelläsi. Juoksevan tuotenumeron perusteella voit halutessasi seurata myyntiäsi. Myynnin seuranta onnistuu kuitenkin kätevimmin KirppariKalle-ohjelmiston avulla. 

Hintalappuun tulee kirjata lyhyt kuvaus tuotteesta, mahdollinen koko ja hinta. Jos täytät hintalaput käsin, tulee hinta olla selvästi luettavissa, numerossa seitsemän tulee olla poikkiviiva jne. Jos myöhemmin haluat muuttaa hintoja, tee uusi hintalappu. Mikäli hinta on epäselvä tai alennettu esim. tussilla, emme myy tuotetta kassalla. Kiinnitä hintalappu huolella. Kaikki hintalaput tulostetaan henkilökunnan toimesta, niitä ei voi tulostaa kotona. Lappujen kopiointi on kiellettyä. 

Asiakasnumerosi on henkilökohtainen ja pysyy aina samana. Hintalaput voit siis jättää tavaroihin kiinni myyntijaksosi jälkeen ja jatkaa samalla asiakasnumerolla seuraavalla myyntikerralla. Mikäli myyntipaikkasi on vaihtunut, voit muuttaa uuden paikkanumeron hintalappuun. 

Myytävät tuotteet

Tuo myyntiin vain puhtaita, ehjiä ja toimintakuntoisia tuotteita. Jos tuote on viallinen tai puutteellinen, tee siitä maininta hintalappuun. Elintarvikkeiden, lääkkeiden, täytettyjen eläimien, herkästi syttyvien aineiden ja laittoman tavaran myynti on kielletty. Henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä sopimattomaksi tai laittomaksi katsomansa tuotteet. Kysy tarvittaessa neuvoa henkilökunnalta.

Arvokkaita tuotteita voi tuoda myyntiin vitriiniin 15 % provisiota vastaan. Provisiota ei veloiteta, mikäli tuote ei mene kaupaksi. Yhtä tuotetta voi myydä provisiopaikalla korkeintaan kuukauden ajan. Provisiopaikka on sidoksissa myyntipaikkaan, eli tuotteet tulee viedä pois, kun lopetat myyntipaikkasi.

Valvomme tiloja parhaamme mukaan, mutta emme vastaa myytäväksi tuoduista tuotteista; emme korvaa kadonneita, varastettuja tai vaurioituneita tuotteita. Emme vastaa tuotteista tulipalon, vesivahingon, murron, ilkivallan tai muun syyn (force majeure) sattuessa. 

Kassalta voi vuokrata hälyttimiä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Hälyttimiä käyttäessäsi lävistä hintalappu hälyttimellä. Näin ehkäistään hintalapun häviäminen ja mahdollinen hintalapun vaihtaminen. Jos havaitset epäilyttävää toimintaa, kerro siitä henkilökunnalle. Varkauksien karsiminen on yhteinen etu. 

Mikäli haluat laittaa myyntipaikkasi tuotteet alennukseen, nouda kassalta alennuskyltit. Haluttu alennus ohjelmoidaan Alennuskylttien kiinnittämisestä ja poistamisesta huolehtii asiakas itse. Huomioithan, että kaikki alennuksen muutokset tulee hoitaa kassalla, jotta ne tulee ohjelmoitua tietoihisi. 

 

Myyntipaikasta huolehtiminen

Myyntipaikkoihin ei saa tehdä omia muutoksia. Kaikenlaisten naulojen, ruuvien nastojen yms. käyttö on kielletty. Kassalta voit lainata erikokoisia koreja myyntipaikan järjestyksen ylläpitämiseksi.

Suosittelemme paikan täyttämistä vähitellen, vaikkapa päivittäin. Siististi ja väljästi täytetty myyntipaikka myy parhaiten. Myytäviä tuotteita ei saa sijoittaa lattialle. Viethän pois ylimääräiset kassit/pussit/laatikot, sillä kirppis ei ole niiden säilytyspaikka. Myös sesonkituotteiden säilytys sesonkien yli ei ole sallittu, joten sukset, luistimet ym. pois kesän ajaksi ja päinvastoin. Tuotteita saa myydä vain niille osoitetulla paikalla. 

Myyntipaikkaa kannattaa käydä säännöllisesti järjestelemässä ja samalla tarkistaa, onko omia tuotteita hintalaputtomien joukossa tai muiden myyntipaikoilla. Jos myyntipaikallasi on vieraita tuotteita, pyri viemään ne numeron perusteella oikeaan paikkaan. Älä anna vahingon kiertää. Hintalaputtomia tuotteita säilytämme 2 viikon ajan, jonka jälkeen ne siirtyvät kirpputorin omistukseen.

 

Myyntiajan päättyminen

Kun olet päättänyt luopua myyntipaikastasi, tulee siitä ilmoittaa viimeistään 3 vuorokautta ennen paikan tyhjentämistä. Jos lopetusilmoitusta ei ole tehty ajallaan, veloitamme kolmen lisäpäivän hinnan lopputilityksen yhteydessä. Viimeisenä myyntipäivänä paikka tulee olla tyhjä ja siistitty arkena klo 17.00 mennessä, viikonloppuna klo 14.00 mennessä. Muista ilmoittaa kassalle myyntipaikan tyhjentämisestä ja tilityksestä.

Mikäli paikkaa ei ole tyhjennetty sovitusti, veloitamme myyntipaikan tyhjentämisestä 20 euroa. Hakematta jääneitä tuotteita säilytämme viikon ajan. Tämän jälkeen tavarat siirtyvät kirpputorin omistukseen.

4 viikkoa hoitamatta ollut myyntipaikka (tilittämättä, vuokrat maksamatta) siirtyy kirpputorin omistukseen. Vuokrarästistä lähetämme laskun, joka on perintäkelpoinen.

Jos myyntiajan jälkeen kirpputorille jääneitä tuotteitasi myydään, sinun on mahdollista tulla tilittämään syntynyt myynti 14 vrk:n sisällä myyntiajan päättymisen jälkeen. Tämän jälkeen myynnit siirtyvät kirpputorin omistukseen.